Terug

Zomerse panna cotta met een scheut Vakantieliefde

Een dessert om je vingers bij af te likken! Net zo zoet als de herinneringen aan die ene Vakantieliefde. Met lavendel, frambozen én een flinke scheut van deze vrolijke neut.  

Ingrediënten (voor 4 personen):
panna cotta
– 300 ml slagroom
– 200 ml volle melk
– 50 gram suiker
– 1 eetlepel gedroogde lavendel
– 1 vanille peul
– 2,5 blaadjes gelatine

frambozenmousse
– een handvol frambozen
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel citroensap
– flinke scheut Vakantieliefde

Bereiding panna cotta
Verwarm de melk, room, suiker, lavendel en zaadjes vanillepeul in een pannetje. Een kwartier op zacht vuur laten trekken, beslist niet laten koken! Week ondertussen de gelatine 10 minuten in koud water. Giet de lavendelroom door een zeef en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Het mengsel mag in een glaasje minimaal 6 uur opstijven.

Bereiding frambozenmousse
Mix de ingrediënten in de blender. Niet te zuinig – hik! – met de scheut Vakantieliefde. Gas erop en de mousse is klaar om bij de panna cotta te voegen.

Serveer de panna cotta samen met de frambozen mousse, strooi er wat lavendelbloemen op en… hmmm!

Heb je het recept gemaakt?
Laat ons dan weten hoe je het vindt! Deel jouw foto op Facebook of Instagram met #pineutlikeur. Proost!