Pineut Bananenbrood
Een beter milieu begint bij jezelf
En hoe kun je beter je steentje bij dragen, dan door een bananenbrood met pure chocolade te bakken?! Het klinkt misschien krom, maar het is toch echt zo. Jaarlijks verdwijnen er namelijk miljoenen iets te rijpe bananen in de prullenbak. Terwijl ze op dat moment eigenlijk rijp zijn voor... het bakblik. Donkere vlekken? Overwegend bruin? Bijna zwart? Gaan met die banaan! Hoe rijper, hoe zoeter. Hoe zoeter, hoe lekkerder om je eigen bananenbrood mee te bakken. Heerlijk voor bij de koffie of als voedzaam en verantwoord tussendoortje.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C, hetelucht 160°C).
- Prak met een vork 2 bananen en mix er 2 eieren en de boter doorheen.
- Voeg de inhoud van de fles en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix het geheel totdat het goed gemengd is.
- Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Snijd de laatste banaan over de lengte doormidden en leg op het brood.
- Zet het blik 60 - 70 minuten in het midden van de oven. Controleer het brood tussentijds met een prikker. Blijft er beslag aan zitten, dan mag hij nog wat langer! Is de prikker schoon, dan is het brood klaar!
Tip
Gek op noten? Voeg dan een handje grof gehakte noten toe aan het beslag voor een extra gevuld brood!
Vegan variatietip
Liever vegan? Eitje! Vervang de boter voor margarine en de eieren voor een papje van chiazaad. 1 eetlepel chia geweekt in 3 eetlepels water staat gelijk aan 1 ei.
Een beter milieu begint bij jezelf
En hoe kun je beter je steentje bij dragen, dan door een bananenbrood met pure chocolade te bakken?! Het klinkt misschien krom, maar het is toch echt zo. Jaarlijks verdwijnen er namelijk miljoenen iets te rijpe bananen in de prullenbak. Terwijl ze op dat moment eigenlijk rijp zijn voor... het bakblik. Donkere vlekken? Overwegend bruin? Bijna zwart? Gaan met die banaan! Hoe rijper, hoe zoeter. Hoe zoeter, hoe lekkerder om je eigen bananenbrood mee te bakken. Heerlijk voor bij de koffie of als voedzaam en verantwoord tussendoortje.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C, hetelucht 160°C).
- Prak met een vork 2 bananen en mix er 2 eieren en de boter doorheen.
- Voeg de inhoud van de fles en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix het geheel totdat het goed gemengd is.
- Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Snijd de laatste banaan over de lengte doormidden en leg op het brood.
- Zet het blik 60 - 70 minuten in het midden van de oven. Controleer het brood tussentijds met een prikker. Blijft er beslag aan zitten, dan mag hij nog wat langer! Is de prikker schoon, dan is het brood klaar!
Tip
Gek op noten? Voeg dan een handje grof gehakte noten toe aan het beslag voor een extra gevuld brood!
Vegan variatietip
Liever vegan? Eitje! Vervang de boter voor margarine en de eieren voor een papje van chiazaad. 1 eetlepel chia geweekt in 3 eetlepels water staat gelijk aan 1 ei.
Productspecificaties
- SKU
- PIN501
- EAN
- 8719325131000
- Ingrediënten:
- zelfrijzend bakmeel (TARWEbloem, E500, E503, E450), rietsuiker, HAVERmout en chocolade callets puur (14%) (56% cacao) (cacaomassa; suiker; cacaoboter; emulgator: SOJAlecithine; natuurlijk vanille aroma)
- Zelf toevoegen:
- rijpe bananen, boter, ei en een mespuntje zout
- Beknopte instructie:
- Prak de bananen en voeg de boter en eieren er aan toe, meng dit met de bakmix en het zout, doe het beslag in een bakvorm en zet het in de oven.
- Netto gewicht:
- 340 g
- Voedingswaarde per 100g:
- energie: 1656 kJ / 394 kcal, vetten: 7,47 g, waarvan verzadigde vetzuren: 3,40 g, koolhydraten: 68 g, waarvan suikers: 18 g, eiwitten: 11 g, zout: 0,31 g
- Serveertip:
- Gek op noten? Voeg dan een handje grof gehakte noten toe aan het beslag voor een extra gevuld brood!
Reviews
- Gepost door: william segers op 21 Oktober 2024Dit bananenbrood kan ook in airfryer gebakken worden op150 graden en 50 min bakken