Dry Januari: gezellig zonder alcohol
De maand januari staat voor veel mensen in het teken van goede voornemens, gezond leven en even terug naar de basis. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van de sfeer te genieten en het tegelijkertijd alcoholvrij te houden. Met de DIY mixen van Pineut maak je in een handomdraai smaakvolle, alcoholvrije drankjes die zowel feestelijk als verfrissend zijn!
Virgin Mango Colada
Bij Pineut omarmen we mango niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege onze duurzame band met een teler in Burkina Faso. Hoe maak je deze virgin mango colada?
1. Vul de fles met 200ml kokend water.
2. Laat minimaal 24 uur intrekken.
3. Net voor het serveren van de cocktails, vul de fles aan met kokosmelk en water. Shaken maar!
4. Vul de glazen met ijs en schenk uit door een zeefje. Mangolicious!
Glühwein zonder alcohol
Zin om even goed op te warmen? Goed nieuws: onze rode glühwein is zó afgestemd dat je er ook een dampende alcoholvrije versnapering van kunt maken.
- Vul de karaf met de appelsap en suiker. Zet opzij voor 12 uur.
- Filter door een fijne zeef en verwarm de mix in een pannetje, zonder te koken.
- Serveer, en warm jezelf lekker op!
Feestelijke Watertwists
Zin om iets moois op tafel te zetten wat ook het oog kan waarderen? Probeer de watertwist! Je krijgt hierbij meteen een fancy karaf die je kan gebruiken om je gasten (en natuurlijk jezelf) mee te serveren. Vul de mix aan met plat (kraan)water, laat minimaal 30 minuten intrekken en serveer! Vul gedurende de dag de karaf gerust bij met water. Het fruit en de bladeren geven namelijk lekker veel smaak af.
Met deze drankjes wordt Dry January niet een uitdaging, maar een feestje vol smaak en bewust genieten. Proost op een frisse en feestelijke start van het jaar!