BCorp
0

Van India naar E&CO: Een reis naar duurzame bewustwording

 

Duurzaamheid is een thema dat steeds relevanter wordt in onze moderne wereld. Voor velen lijkt het een abstract concept dat moeilijk toe te passen is in het dagelijks leven.  

In een gesprek met Janneke, de eigenaresse van het warenhuis E&CO in Utrecht gaan we dieper in op de waarde van duurzaamheid.  

Tijdens een werkreis van Janneke naar India kreeg ze de kans om samen te werken met verschillende microkrediet organisaties. Deze ervaring opende haar ogen op manieren die ze nooit had verwacht. Tot dat moment had ze nog nooit een ontwikkelingsland bezocht. De ontmoeting met mensen die met heel weinig middelen toch slim hun situatie verbeteren, was erg inspirerend. 

Ondanks de vele opmerkingen van mensen om haar heen die duurzaamheid zagen als een lastige en beperkende verplichting, ontstond uit Janneke een andere reactie. Voor haar was de gedachte om een positieve bijdrage te leveren juist iets waar ze blij van werd. Dit inzicht leidde tot een nieuwe focus op duurzaamheid in haar leven. Ze besloot om zich te verdiepen in hoe ze haar eigen consumptiepatronen kon veranderen en meer bewuste keuzes kon maken. Een concreet voorbeeld van deze verandering is haar betrokkenheid bij het warenhuis E&CO, dat zich richt op duurzame en ethisch verantwoorde producten.  

Dit warenhuis weerspiegelt perfect de waarden die zij nu hoog in het vaandel heeft staan: producten die niet alleen goed zijn voor de aarde, maar ook bijdragen aan een rechtvaardige wereld. Producten zoals de Woof Bake illustreren dit: het is een heerlijke en bewuste  

traktatie voor je hond, gemaakt met duurzame ingrediënten en zonder overbodige verpakkingen. Niet alleen goed voor je viervoeter, maar ook voor de planeet! Naast de Pineut Woof Bakes zijn er tal van duurzame dieren speeltjes te vinden in de winkel. 

 


De lessen uit India hebben niet alleen geleid tot persoonlijke veranderingen, maar ook tot een bredere bewustwording van de noodzaak om duurzamer te leven. Het laat zien dat zelfs kleine keuzes een grote impact kunnen hebben en dat duurzaamheid niet slechts een last is, maar een kans om een positieve verandering teweeg te brengen. 

De samenwerking tussen Pineut en E&CO laat zien dat duurzaamheid niet ingewikkeld of saai hoeft te zijn. Integendeel, het stimuleert creativiteit en plezier in de keuken, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld. Zo bieden de producten niet alleen een heerlijke ervaring, maar ook een bewust alternatief voor kant-en-klare opties die vaak veel verpakkingsafval met zich meebrengen.  

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »