Pineut Cake | Merry Christmas Cake
Merry Christmas Cake – Een appeltje voor de dorst!
Maak de feestdagen écht speciaal met de Merry Christmas Cake van Pineut! Deze heerlijke appel-kaneel cake tovert een warme glimlach op elk gezicht en vult je huis met de geur van kerst. Een klassieke combi van frisse appels en hartverwarmende kaneel – als dat geen feest wordt!
Onze mix zit bomvol liefde, zodat jij alleen nog maar boter, eieren en een paar minuten van je tijd hoeft toe te voegen. Want wat is er nu lekkerder dan een zelfgebakken, versgebakken cake tijdens de koude winterdagen? Appeltje, eitje!
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor (elektrisch op 175°C, hetelucht op 160°C).
- Mix de eieren met de boter. Voeg vervolgens de inhoud van de fles en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar tot het een egaal beslag is en schep het in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik.
- Zet het cakeblik 60-70 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor met een prikker. Blijft er beslag aan de prikker zitten, dan mag hij nog wat langer blijven bakken! Is de prikker schoon, dan is de cake perfect. Let op, de baktijden zijn een richtlijn en kunnen per oven variëren.
Serveertip – Een gouden appeltje!
Garneer de cake met dunne plakjes appel bovenop het beslag voordat je het de oven in schuift. Dit geeft je cake niet alleen een prachtige uitstraling, maar ook een extra smaakvolle twist!
Vegan variatie – Een diervriendelijke kerst!
Liever vegan? Geen zorgen, ook voor veganisten hebben we een smakelijke oplossing! Vervang de boter door dezelfde hoeveelheid margarine en de eieren door chiazaad. Meng 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water en laat het even staan. Elke eetlepel chia is gelijk aan 1 ei. Zo bak jij een heerlijke plantaardige kerstcake!
Over Pineut
Bij Pineut geloven we in de kracht van eenvoud en het plezier van zelf maken. Onze missie is om iedereen te inspireren zelf de keuken in te duiken en met liefde en gemak de heerlijkste creaties op tafel te zetten. Wij zetten in op pure ingrediënten, ambachtelijke recepten en duurzaamheid. Door samen te werken met lokale producenten en sociale werkplaatsen, willen we bijdragen aan een betere wereld. Onze producten brengen niet alleen smaak, maar ook verhalen. Want een zelfgemaakte creatie smaakt altijd beter – vooral als je weet dat het goed zit!
Merry Christmas Cake – Een appeltje voor de dorst!
Maak de feestdagen écht speciaal met de Merry Christmas Cake van Pineut! Deze heerlijke appel-kaneel cake tovert een warme glimlach op elk gezicht en vult je huis met de geur van kerst. Een klassieke combi van frisse appels en hartverwarmende kaneel – als dat geen feest wordt!
Onze mix zit bomvol liefde, zodat jij alleen nog maar boter, eieren en een paar minuten van je tijd hoeft toe te voegen. Want wat is er nu lekkerder dan een zelfgebakken, versgebakken cake tijdens de koude winterdagen? Appeltje, eitje!
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor (elektrisch op 175°C, hetelucht op 160°C).
- Mix de eieren met de boter. Voeg vervolgens de inhoud van de fles en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar tot het een egaal beslag is en schep het in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik.
- Zet het cakeblik 60-70 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor met een prikker. Blijft er beslag aan de prikker zitten, dan mag hij nog wat langer blijven bakken! Is de prikker schoon, dan is de cake perfect. Let op, de baktijden zijn een richtlijn en kunnen per oven variëren.
Serveertip – Een gouden appeltje!
Garneer de cake met dunne plakjes appel bovenop het beslag voordat je het de oven in schuift. Dit geeft je cake niet alleen een prachtige uitstraling, maar ook een extra smaakvolle twist!
Vegan variatie – Een diervriendelijke kerst!
Liever vegan? Geen zorgen, ook voor veganisten hebben we een smakelijke oplossing! Vervang de boter door dezelfde hoeveelheid margarine en de eieren door chiazaad. Meng 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water en laat het even staan. Elke eetlepel chia is gelijk aan 1 ei. Zo bak jij een heerlijke plantaardige kerstcake!
Over Pineut
Bij Pineut geloven we in de kracht van eenvoud en het plezier van zelf maken. Onze missie is om iedereen te inspireren zelf de keuken in te duiken en met liefde en gemak de heerlijkste creaties op tafel te zetten. Wij zetten in op pure ingrediënten, ambachtelijke recepten en duurzaamheid. Door samen te werken met lokale producenten en sociale werkplaatsen, willen we bijdragen aan een betere wereld. Onze producten brengen niet alleen smaak, maar ook verhalen. Want een zelfgemaakte creatie smaakt altijd beter – vooral als je weet dat het goed zit!
Productspecificaties
- SKU
- PIN514
- EAN
- 8720955572026
- Ingrediënten:
- Zelfrijzend bakmeel (TARWEbloem, rijsmiddel (E500ii, E341i), rietsuiker, gedroogde appelstukjes, kaneel
- Zelf toevoegen:
- 185 gr gesmolten boter, 4 eieren, een mespuntje zout
- Beknopte instructie:
- Verwarm de oven voor op 175 graden, mix de eieren, met de boter. Voeg de inhoud van de fles en het zout toe. Mix goed en schenk in een met bakpapier bekleed cakeblik. Bak voor 60-70 minuten.
- Netto gewicht:
- 330 gr
- Voedingswaarde per 100g:
- Energie: 1473 Kj/352 Kcal, Vetten: 0.7 gr waarvan verzadigd: 0.01 gr, Koolhydraten: 80 gr waarvan suikers 38 gr, Vezels: 2.3 gr, eiwitten: 9.7 gr, Zout: 0.4 gr
- Serveertip:
- Nog een appel in huis? Snij deze in dunne plakjes en leg op de cake als garnering. Dat maakt hem he-le-maal af!
- Verpakkingstype:
- Glazen fles
- Allergie informatie:
- Gluten, mogelijk sporen van noten aanwezig