Pineut Gembier | Citrus
Een drankje met pit
Robuuste combinatie van gember, sinaasappelschil en kruidnagel maakt het een drankje met pit.
Gember is eigenlijk best wel een apart goedje. Het is namelijk verfrissend en pittig tegelijk! Doe je het in een drankje, dan krijg je de sensatie van alcohol, zónder dat je alcohol drinkt. Tel daarbij de gezonde karaktereigenschappen van deze zogenaamde rhizoom (dikke wortelstok) op en je begrijpt wel dat je met Gembier van Pineut een heel bijzonder (alcoholvrij) drankje op tafel zet! Proost!
Je hebt nu de perfecte basis in handen voor jouw Gembiertje. Met 1 tot 2 delen bruisend water, maak je het helemaal af.
Hoe maak je het?
Gembier van Pineut. Dat is één fles met uitgebalanceerde ingrediënten. Hét recept voor vier tot zes glazen doe-het-zelf gember soda. In 3 leuke stappen.
- Voeg de mix toe aan 1,5 liter water. Kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek.
- Zet weer op het vuur en los 150 gram rietsuiker of agavesiroop op. Laat de gembierbasis afkoelen, voeg 2 el citroensap toe en giet terug in de fles.
- Serveer. Mix één deel gembier met één deel bruisend water.
Tip
Liever iets minder pit(tig)? Maak er gerust een 'één op tweetje' van, door wat extra bruiswater toe te voegen!
Een drankje met pit
Robuuste combinatie van gember, sinaasappelschil en kruidnagel maakt het een drankje met pit.
Gember is eigenlijk best wel een apart goedje. Het is namelijk verfrissend en pittig tegelijk! Doe je het in een drankje, dan krijg je de sensatie van alcohol, zónder dat je alcohol drinkt. Tel daarbij de gezonde karaktereigenschappen van deze zogenaamde rhizoom (dikke wortelstok) op en je begrijpt wel dat je met Gembier van Pineut een heel bijzonder (alcoholvrij) drankje op tafel zet! Proost!
Je hebt nu de perfecte basis in handen voor jouw Gembiertje. Met 1 tot 2 delen bruisend water, maak je het helemaal af.
Hoe maak je het?
Gembier van Pineut. Dat is één fles met uitgebalanceerde ingrediënten. Hét recept voor vier tot zes glazen doe-het-zelf gember soda. In 3 leuke stappen.
- Voeg de mix toe aan 1,5 liter water. Kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek.
- Zet weer op het vuur en los 150 gram rietsuiker of agavesiroop op. Laat de gembierbasis afkoelen, voeg 2 el citroensap toe en giet terug in de fles.
- Serveer. Mix één deel gembier met één deel bruisend water.
Tip
Liever iets minder pit(tig)? Maak er gerust een 'één op tweetje' van, door wat extra bruiswater toe te voegen!
Productspecificaties
- SKU
- SOD010
- EAN
- 8719325389395
- Ingrediënten:
- gedroogde gember, sinaasappelschil en kruidnagel
- Zelf toevoegen:
- rietsuiker of agavesiroop, citroensap en bruisend water
- Beknopte instructie:
- Voeg de mix toe aan water en kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek en zet weer op het vuur. Los de rietsuiker of agavesiroop op en laat de gembierbasis afkoelen. Voeg 2 el citroensap toe en giet terug in de fles.
- Netto gewicht:
- 88 g
- Voedingswaarde per 100g:
- energie: 1429,62 kJ / 341,22 kcal, vetten: 4,83 g, waarvan verzadigde vetzuren: 2,56 g, koolhydraten: 57,89 g, waarvan suikers: 5,19 g, eiwitten: 8,34 g, vezels: 15,1 g, zout: 0,04 g
- Serveertip:
- Liever iets minder pit(tig)? Maak er gerust een 'één op tweetje' van, door wat extra bruiswater toe te voegen!